Dit schooljaar bestaat groep 4/5 uit 22 hardwerkende en lieve leerlingen. Juf Marjan staat van maandag, donderdag en vrijdag voor de groep. En op dinsdag, woensdag en donderdag staat juf Jeannet voor de groep. Daarnaast is er soms ook nog extra hulp van onze onderwijsassistenten en juf Beppie die ons helpen met leren en samen met ons werken. 

Een van de belangrijkste dingen in groep 4 en groep 5 is lezen. Nadat we in groep 3 hebben leren lezen is het nu belangrijk om steeds beter en sneller te leren lezen. Gelukkig hebben wij twee juffen die erg gek zijn op lezen en voorlezen, hierdoor besteden we veel tijd aan lezen in onze klas. Elke ochtend beginnen we met het lezen van woorden uit het boek Vloeiend & Vlot. Zo leren we nieuwe woordcategorieën lezen. Tijdens onze lessen technisch lezen krijgen we verschillende teksten aangeboden die we vervolgens voor-koor-door lezen. Eerst goed luisteren naar juf, dan samen en als laatste alleen. 

Dit jaar zijn we met taal en spelling gestart met een spiksplinternieuwe methode Taal actief 5! Bij taal leren we dit jaar over zinnen, woordsoorten, woordenschat en leren we verschillende teksten schrijven. 

Daarnaast rekenen we ook elke dag minstens een uur. We werken altijd twee dagen aan een nieuw doel en trainen daarnaast onze hersenen bij de conditietraining. Er is ook nog tijd om op de chromebook te werken aan opdrachten die we nog lastig vinden. 

Naast de ‘standaard’ vakken is er ook tijd voor wereldoriëntatie, muziek en handvaardigheid. Hierbij leren we veel over Nederland en de wereld, verschillende kunstwerken en muziekstromingen en hoe we zelf kunst en muziek kunnen maken. 

We hebben twee keer in de week een gymles van een vakleerkracht. Op dinsdag geeft juf Carlijn ons les en op donderdag krijgen we les van meester Nick. Dit gebeurt allemaal in de sporthal. 

 

We gaan er samen een goed en fijn jaar van maken met elkaar! Tot ziens!

Vriendelijke groet,

Juf Jeannet en juf Marjan