Nieuws uit groep 4

14 oktober 2021 - Groep 4

Nieuws uit groep 4

Groep 4

Wat een drukke week in groep 4. Vorige week woensdag was de opening van de Kinderboekenweek op onze school. We begonnen de dag met zingen en dansen en hebben daarna een heerlijk ontbijt gegeten. Tijdens het ontbijt kwam de vader van Jason ons vertellen over zijn baan als binnenvaartschipper en las hij ons een leuk verhaal voor over piraten. Op vrijdag kwam de moeder van Rutger ons alles vertellen over haar beroep als kraamverzorgster. Wat hebben wij veel geleerd van deze bezoekjes aan onze klas.
De rest van onze week stond ook helemaal in het teken van lezen. We hebben samen het prentenboek ‘Dromer’ gelezen en besproken of wij dromers, doeners of denkers zijn. We hebben het einde geschreven van een hoofdstuk uit ‘Tim de Kleine Boswachter’. Ook hebben we gezocht naar alle woorden met –ng, -nk of aai/ooi/oei in een hele gekke tekst over een dorp waar het vissen regent. Naast de activiteiten
over lezen hebben we ook gewoon lekker zelf gelezen in ons
biebboek en heeft juf erg veel voorgelezen. Wat ons betreft mag het elke week wel Kinderboekenweek zijn.
Groep 5 en 6 In groep 5/6 hebben we deze week de eerste topografietoets gedaan. We begonnen redelijk makkelijk, de twaalf provincies moesten worden geleerd. Dit ging al best goed! Ook hebben we weer spellingtoetsen gedaan. Tijdens het oefenen letten we al steeds meer op de categorieën volgens Jose Schraven. Dat werkt goed om te leren op welke manier we woorden moeten schrijven. Vooral categorie 11 wordt nu veel geoefend, deze is best lastig. Het plaatje hieronder helpt ons daarbij:
Verder hebben we met een museum van spullen en tekeningen het project van archeologie afgesloten. Het was erg interessant. Een nieuw project, de Kinderboekenweek ‘Worden wat je wil’ is nu van groot belang. We proberen veel te lezen en doen uiteraard ook dingen rondom het thema beroepen. Er is een conducteur bij ons in de klas geweest (zie Parro) en ook hebben we nagedacht over de beroepen van onze ouders en wat wij zelf graag zouden willen worden.

Ten slotte willen we met onze groep gaan helpen om het rondom de school schoon te houden en het afval op te ruimen!