Nieuws uit groep 5 en 6

19 maart 2021 - Groep 5

Nieuws uit groep 5 en 6

Groep 5 en 6
Het harde werken werpt zijn vruchten af. De afgelopen weken hebben we verschillende toetsen gehad en we kunnen trots zijn op de groep, want bijna iedereen is vooruit gegaan. We blijven doorgaan met tafels oefenen en in week 16 en 17 is de tafel van 7 aan de beurt. Ook hebben we een toets van wereldzaken en wel op 22 april.
In de klas is ook de lente begonnen. We hebben een bak met kikkerdril en gaan de ontwikkeling daarvan in de gaten houden. Ook hebben we twee vissen in de klas gekregen. De kinderen hebben ook zaadjes gekregen van de tuinkers. We zien dat heel hard groeien. Sommige kinderen hebben er al van geproefd, maar zijn er nog niet over uit of ze het lekker vinden of niet.
Dat de kinderen het qua gedrag ook goed doen, zien we aan de PBS buis. Die is namelijk helemaal vol en er moest een beloning worden gekozen. De kinderen hebben gekozen voor een uur buiten spelen.
Dinsdag 13 april was het nationale buitenlesdag. De kinderen hebben geleerd hoe ze met een zelf gevouwen papier en een meetlint, kunnen meten en berekenen hoe hoog een boom is. Er waren zelfs kinderen die op het idee kwamen, dat ze dan ook konden uitrekenen hoe hoog bijvoorbeeld de school was.