Groep 5/6

Even voorstellen…

In groep 5/6 zitten 24 ‘toffe peren’. Het zijn 24 lieve, gezellige, hardwerkende leerlingen. In onze klas wordt veel gelezen, gerekend en geschreven. De kinderen krijgen les van juf Carlijn en juf Margriet. Ook krijgen we af en toe hulp in de klas van meester Jordy, dat is fijn!

Positief!

We hebben met elkaar samen afspraken gemaakt om te zorgen dat we een fijn jaar hebben, zo kunnen we elkaar ook aanspreken wanneer iets niet goed gaat. We willen samen graag een leuk en gezellig jaar hebben. Op school werken we met PBS. We kunnen in onze klas muntjes ‘verdienen’ door positief met elkaar om te gaan. We doen hier erg ons best voor! Ook werken we met de methode Kwink aan een goede sfeer op school én in de klas.

Werken

We houden er van om hard te werken! Wij maken in de klas gebruik van Chromebooks. We zoeken de balans tussen het werken hierop en het werken op papier. Ook vinden we het fijn om samen te werken of coöperatieve werkvormen te gebruiken, want samen leer je nog meer dan alleen.

Lezen

In de school hebben we onze eigen schoolbieb en daar zijn we blij mee! Elke week is er een uitleenmoment waarop de kinderen boeken kunnen ruilen en/of lenen. We vinden het erg belangrijk om leesplezier bij de kinderen te bevorderen en investeren daarom ook veel tijd in het leesonderwijs. Zo staat er elke dag stil lezen op het rooster en houden we in de klas de ‘boekenkring’. In de boekenkring is er o.a. ruimte om te praten over boeken, nieuwe soorten boeken te ontdekken en het leesplezier te vergroten.

Activiteiten

We hopen dit schooljaar weer mee te mogen doen aan allerlei activiteiten. Zo hebben we dit jaar in de planning staan: een bezoek aan het Gevangenismuseum in Veenhuizen én gaan we naar het theater in Coevorden. In de school hopen we ook mensen te mogen verwelkomen; Zo komt bijvoorbeeld Atelier Abel voor een gaaf project over de ‘jungle’. Ook hiervoor: check onze Facebook/Instagram af en toe!

We gaan er samen een positief, zonnig en fijn jaar van maken met elkaar! Tot ziens!

Vriendelijke groet,

Juf Carlijn en juf Margriet