Nieuws uit groep 7 en 8

08 november 2018 - Groep 7

Nieuws uit groep 7 en 8

Na een heerlijke herfstvakantie zijn we weer lekker gestart. Gelukkig werkt Spelling op Maat inmiddels ook écht op de Chromebooks en dat maakt het vak spelling voor een heel aantal kinderen een stuk leuker Als leerkrachten zijn we er natuurlijk ook blij mee; nu krijgen kinderen meteen feedback. Als het getypte woord fout is, moet je het eerst verbeteren om verder te kunnen. We starten inmiddels alweer met Thema 3 van Taal en Spelling. Met rekenen heeft groep 7 het over de schaal op een kaart of plattegrond. En groep 8 rekent met breuken en kommagetallen.
Voor de verhalenwedstrijd zijn er hele mooie (soms ook waargebeurde) verhalen ingeleverd. We zijn erg trots op onze kinderen, wie weet wordt één van hun verhalen wel uitgekozen om in het oude Drents vertaald te worden! Verder is Gerrie van de bibliotheek ons nog wezen vertellen dat we mee mogen doen aan de Landelijke Voorleeswedstrijd. De voorrondes worden binnenkort in de eigen klas gehouden.
Uiteraard is er ook heel hard geknutseld aan de lampionnen! We wensen jullie veel plezier met Sint Maarten.